Storytelling door de lens

Bertil van Beek Fotografie

Den Helder

‘Professionele apparatuur en goede techniek zijn vanzelfsprekend. Enthousiasme, oog voor detail en creativiteit een absolute must’, zo luidt het credo van fotograaf Bertil van Beek. Met een slordige twintig jaar ervaring weet hij als geen ander wat er komt kijken bij het verbeelden van een trouwdag of ander feestelijk event. ‘Elke keer heb ik er weer zin in!’, aldus de enthousiaste beeldmaker.

Een blik op zijn website leert snel hoeveel bruidsparen hij in de loop der jaren voor zijn lens heeft gehad. Bertil: ’Ik heb best veel foto’s op mijn website staan. Dat is een bewuste keuze. Tijdens de kennismakingsgesprekken die ik met aanstaande bruidsparen voer, hoor ik telkens weer hoe leuk ze het vinden om lekker door al die beelden heen te gaan. En het geeft ze vast een goed idee van wat ik voor ze kan betekenen’. 

Zwart-wit
Zijn liefde voor zwart-witbeelden valt direct op. ‘Ja, dat klopt. Ik vind een beeld vaak sterker in zwart-wit, maar wees niet bang: dankzij het digitale tijdperk schiet ik alles in kleur hoor. Daarna zet ik bepaalde beelden om in zwart-wit. En houdt een bruidspaar daar niet van, dan dus niet hè, het gaat uiteindelijk om hun wensen. Als ik die fotografisch kan vervullen, dan heb ik mijn werk goed gedaan!’, zo besluit de fotograaf met een lach terwijl hij zijn duim laat zien. 

Award-winning
Bertil’s vakkundigheid is ook bij de jury van de Masters of Dutch Wedding Photography niet onopgemerkt gebleven. Zijn werk werd in 2016 beloond met een welverdiende award. En dat was niet de eerste. In 2015 werd een aangrijpende journalistieke serie beelden van zijn hand door een internationale vakjury bekroond met de ‘EISA Maestro Photo Award 2015/2016’. Nationaal winnaar en internationaal brons met een awarduitreiking in Berlijn. 
Hoe bedoel je ‘Kwaliteit in de Kop’…

Storytelling door de lens

Professionele apparatuur, goede techniek, enthousiasme, oog voor detail en creativiteit zijn een absolute must voor award-winning fotograaf Bertil van Beek. 

Direct contact opnemen

Lorem ipsum dolor sit amet. In pellentesque faucibus vestibulum. Nulla at nulla justo, eget luctus.
Het formulier is succesvol verzonden.