Traditioneel Italiaans familierestaurant

Costa Smeralda

Den Helder

Al veertig jaar een begrip in Den Helder, Pizzeria Costa Smeralda aan de Koningstraat.

In 1978 kwam Giuliano Assorgia vanaf het Italiaanse eiland Sardinië naar Den Helder om zijn droom waar te maken. Inmiddels is het authentieke Italiaanse restaurant niet meer weg te denken uit de binnenstad van Den Helder en zwaait zoon Giancarlo er de scepter. In het familierestaurant is vader samen met moeder Maria echter nog dagelijks in de keuken te vinden, waar ze nog altijd de heerlijkste gerechten bereiden. Net als tante Antonella die bekend staat om haar gastvrijheid èn zelfgemaakte tiramisu. De familie wordt in de keuken en in het restaurant versterkt door een grote groep enthousiaste jongeren.

Authentiek
Romaanse bogen, grof gestuukte wanden, grote sierlijk gedraaide wijnflessen en pannendakjes typeren het interieur waar de authentieke, warme, zuidelijk sfeer voelbaar is.
Pizza’s worden gebakken in traditionele pizzaovens door Italiaans personeel dat het vak verstaat.
Het versgebakken broodje met de eigen gemaakte kruidenboter is een begrip, net als de traditionele pizza. Maar de menukaart kent natuurlijk meer Italiaanse gerechten, zoals pasta-, vlees- en visgerechten. 

Catering
Het restaurant kan groepen tot honderd personen ontvangen. Liever de Italiaanse gerechten op locatie bezorgd krijgen? Ook dat is mogelijk. Het restaurant kan voor grotere groepen catering op locatie verzorgen en kent ook een thuisbezorgservice.

Capaciteit

Restaurant en catering: Groepen tot 100
Costa Smeralda
Koningstraat 86
1781 KJ Den Helder

Direct contact opnemen

 
Het formulier is succesvol verzonden.