Een stoer sprookje tussen duin, zee en strand

Fort Kijkduin

Den Helder

Trots staat het imposante Fort Kijkduin met haar zware verdedigingsmuren midden in de natuur van het pittoreske dorpje Huisduinen. Omringd door de Grafelijkheidsduinen en de Noordzee en op steenworp afstand van het strand. ‘Niet alleen de ligging van het fort is uniek, ook de architectuur. En het barst hier van de geschiedenis’, vertelt André Koning namens Fort Kijkduin. 

Het fort (ooit gebouwd in opdracht van Napoleon Bonaparte) en haar mooie omgeving zijn geliefd. Het wordt regelmatig gebruikt voor diverse foto-, mode- en televisiereportages. Onlangs is er zelfs de Nederlandse speelfilm Meesterspion opgenomen.
De locatie leent zich voor iedere gelegenheid: vergaderingen, congressen, lezingen, (bedrijfs-)feesten en schoolreisjes. 

Sprookjesachtig
Wat natuurlijk niet mag ontbreken, zo dicht bij het water, is het huwelijksbootje. Het sprookjesachtige fort is een officiële trouwlocatie. De ceremonie kan plaatsvinden in een speciaal ingerichte zaal in één van de ondergrondse gewelven. Het sprookje begint met ontvangst door een heuse fortwachter en kan zelfs knallend worden afgesloten met een kanonschot uit de achttiende eeuw. De fortwachter is zelfs bereid zijn fortwachtershuisje op het voorplein een nachtje ter beschikking te stellen. Overnachten is ook mogelijk in het verderop gelegen voormalige torentje van de Kustwacht. Toch liever in een pension of een hotel? Ook dat is mogelijk op Huisduinen.

Nostalgie en weids uitzicht
Niet alleen het fortwachtershuisje, de nostalgische en historische ondergrondse gewelven maken het fort uniek. Ook in de hoger gelegen Panoramazaal en het aansluitende ruime terras is het volop genieten door het fenomenale en weidse uitzicht. 
En wat te denken van de permanente expositie over de geschiedenis van het fort en haar omgeving en de tentoonstelling over de Noordzee visserij in het bastion aan zeezijde, met als middelpunt Chris de Potvis. En dan is er ook nog het Noordzee-aquarium, met een tal aan aquaria en als hoogtepunt een twaalf meter lange tunnel onder water.   
Fort Kijkduin is een adembenemende plek waar de schoonheid van de natuur, romantiek, historie en vertier samenkomen. 

Capaciteit

Ondergrondse (8) gewelven/beuken:

Grootste beuk: 100-150 

Overige beuken waaronder trouwzaal: 50

Terras: 150

Panoramazaal: 400 

*Officiële trouwlocatie

Fort Kijkduin
Admiraal Verhuellplein 1
1789 AX Huisduinen

Direct contact opnemen

 
Het formulier is succesvol verzonden.